1. figuuranalyse

Tijdens deze figuuranalyse wordt je uitgebreid geïnformeerd over onze methode. Vervolgens wordt je op 3 plaatsen zorgvuldig gemeten door het deskundige personeel. Aan de hand van deze resultaten wordt bepaald welke individuele resultaten haalbaar zijn.


2. voedingsadvies

Tijdens de kuur begeleiden de consulenten je bij het geleidelijk aanpassen van je eet en leefpatroon. Je krijgt hierbij medische verantwoord voedingsadvies, geen ingewikkelde diëten, maaltijdvervangers, pillen, shakes of injecties, wel een aanpak met een langetermijnvisie, afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Om het makkelijk te maken kun je gebruik maken van diverse tips. Wij volgen de richtlijnen van gezonde voeding en je zult versteld staan als je ziet wat je allemaal wel mag eten en in welke hoeveelheden. Je leert evenwichtig en gezond te eten, zodat je nu niet alleen kilo´s kwijtraakt, maar ook straks na het einde van je kuur je nieuwe gewicht kunt behouden. Deze voedingsadviezen zijn bij de bewegingsprogramma´s inbegrepen. Precies afslanken waar jij het wilt of algeheel afslanken is nu eenvoudiger dan ooit. Body Balance helpt je met een individuele aanpak voor gegarandeerd resultaat.


3. bewegen

In een aangenaam verwarmde cabine voer je onder deskundige begeleiding de bewegingen uit. Doelgericht en medisch verantwoord. De oefeningen worden immers liggend uitgevoerd, zodat je rug en gewrichten worden ontlast. De warmte in de cabine bevorder de doorbloeding van huid en spierweefsel en voorkomt spierpijn. Heb je last van gewrichtsklachten, reuma, artrose, artritis, fibromyalgie, dan ben je extra gebaat bij de warmte tijdens het sporten. De warmte verkort aanzienlijk de tijd waarin je bezig bent. Per keer ben je ongeveer 30 minuten aan het sporten. Kortom ,doelgericht bewegen is gezond sporten en geschikt voor jong en oud.

 

BEWEZEN CONCEPT

Body Balance past de TFM methode toe voor algemeen gewichtsverlies en plaatselijke figuurcorrectie. Deze methode bewijst zich al meer dan 30 jaar! Je doet dus een beroep op een bewezen concept en laat je niet zomaar leiden door een in ander hype. Voedingswetenschappers van de universiteit van Wageningen volgden in 2008 gedurende 40 weken 39 vrouwen die diverse afslankmethodes volgden. Dit recent onderzoek toont aan dat intensieve voedingsbegeleiding in combinatie met doelgericht bewegen de beste methode is om af te vallen.


4. nabehandeling

DE INFRAROOD

Dit is een dieptewarmte voor de spieren en de gewrichten, deze warmte hou je 48 uur vast waardoor de stofwisseling wordt geactiveerd en gestimuleerd. 15 minuten in de infraroodsolopad-sauna  staat gelijk aan 250 kcal verbranding. Giftige afvalstoffen kunnen het lichaam makkelijker verlaten. Het is dus niet alleen maar zweet. Bloeddrukverlagend en ideaal voor mensen met fybromyalgie, reuma, gewrichtsklachten. Een weldaad voor het lichaam.